fbpx

PRAKSA

PRAKTIČNO USPOSABLJANJE

Praktično usposabljanje v SuperTreningu vam bo omogočilo izkušnje s praktičnim, individualiziranim treningom različnih športnikov. Vsak dan se boste srečali s številnimi športniki iz različnih športov. Praktikanti bodo imeli možnost trenirati osnovnošolske, srednješolske in odrasle športnike. Spoznali se bodo s kompleksnostjo oblikovanja vadbenih programov, opazovali in pomagali bodo našim trenerjem pri treningu profesionalnih športnikov in ekip.

Kot naš praktikant imate dostopdo vsakega od naših trenerjev,  postavljate vprašanje in se učite na praktičnih primerih. Naučili se boste pomena komunikacije s športniki kot tudi z ostalimi trenerji. Prav tako boste izpostavljeni meritvam in testiranjem tako v naši telovadnici kot tudi na terenu s športnimi klubi oziroma ekipami. Še dodatno bomo izboljšali vaša znanja in uporabnost orodja MS Excel v povezavi s športno znanostjo. Cilj je razviti posameznika za samostojno načrtovanje in vodenje treningov ter ocenjevanje vadbenih programov. Pridobili boste tudi samozavest, znanje in sposobnosti za dober nastop na treningu, saj le tako lahko športnikom oziroma vadečim ponudiš največ za njihov napredek. Vsi naši praktikanti imajo tudi možnost udeležbe na vseh naših lastnih seminarjih in pod posebnimi pogoji za gostujoče predavatelje v času prakse.

__________________________________

NAŠA PRIČAKOVANJA OD VAS 

  • Vodenje smiselnega (dinamičnega) ogrevanja.
  • Kompetentna demonstracija in izvedba vaj (dvigi, skoki, tek, sprint).
  • Željni novih znanj in sposobnost sprejemanja konstruktivne kritike.
  • Sposobni komunikacije z vadečimi, starši in drugimi trenerji.
  • Odnos do dela, ki predstavlja vzor za športnike in vadeče.
  • Želja po napredku, raziskovanju in učenju.

Več o poklicu kondicijskega trenerja (kineziologa) lahko prebereš na:

Kondicijski trener – poklic, izobrazba, certifikati

__________________________________

POTEK PRAKSE

Od prakse v SuperTreningu lahko pričakuješ spodnje tri glavne aspekte, da postaneš kvaliteten in samozavesten trener oziroma trenerka:

  1. Treniranje kot vadeči: Izkušnja treninga kot vadeči glede na lastne cilje in glede na oceno SuperTrening ekipe (jakost in moč, skoki, meti, sprinti, kardio-vaskularni del, testiranje).
  2. Spremljanje trenerjev in vodenje treningov pod nadzorom: Spremljanje vodenja treningov ostalih trenerjev, razumevanje načrtovanjam spremljanja in analiziranja treningov. Priprava in izvedba ogrevanja za določen tip vadečih, vodenje celotne vadbene enote glede na obstoječi načrt in priprava lastnega vadbenega načrta za določene vadeče.
  3. Piljenje tehnike, demonstracij in teoretično izobraževanje: Piljenje tehnične izvedbe vaj, progresij, regresij in navodil za različne primere in težave, ki jih vadeči imajo pri učenju. Vse skupaj podprto s teorijo in uporabo modernih orodij in naprav za športno znanost.

__________________________________

PRIJAVE

Če te zanima praksa pri nas izpolni spodnji obrazec: