fbpx

ZAKLJUČNA FAZA REHABILITACIJE

NAJ POŠKODBE NE BODO OVIRA PRI VAŠI POTI NA VRH. NAŠ PROGRAM POVRATKA K ŠPORTU POMENI BITI BOLJŠI KOT KDAJKOLI PREJ!

SuperRehab (rehabilitacija poškodb & povratek k športu/delu)

Cilj | Popoln povratek po poškodbah ali operativnem posegu na višjem nivoju telesnih (atletskih) sposobnosti kot pred poškodbo. Učinkovitejše gibanje, brez bolečin in skrbi.

Namen | Za tekmovalne športnike kot tudi za splošno populacijo, ki se sooča z različnimi bolečinami, poškodbami in drugimi gibalnimi težavami (preobremenitev, prezgodnja specializacija, ponavljajoči gibi, ipd.).

KAKO PROGRAM DELUJE ↓

  • 1. KORAK: ANALIZA & OCENA STANJA
  • 2. KORAK: IZDELAVA INDIVIDUALIZIRANEGA PROGRAMA VADBE
  • 3. KORAK: TRANZICIJA V PROGRAM ZMOGLJIVOSTI
1. KORAK: ANALIZA & OCENA STANJA

Proces vsake pozne (“end-stage”) rehabilitacije se začne s podrobno analizo stanja, ki oceni funkcionalno (biomehanično in fiziološko) stanje posameznika. Uvodna analiza in ocenjevanje traja približno 60 minut in obsega celostno analizo jakosti in moči, ravnotežja in stabilnosti ter po potrebi funkcionalno testiranje.

2. KORAK: IZDELAVA INDIVIDUALIZIRANEGA PROGRAMA VADBE

Po uvodnem ocenjevanju in analizi začnemo z načrtovanjem vašega individualiziranega programa RTP (“return-to-play”). Program obsega kombinacijo rehabilitacije (“patient first” pristop), treninga jakost in moči, kondicijskega treninga ter mehanike teka (po potrebi glede na šport). Gre za celovit program, ki primerno vodi celoten proces tranzicije od uvodne obravnave do dolgoročnih izboljšav v zmogljivosti.

3. KORAK: TRANZICIJA V PROGRAM ZMOGLJIVOSTI

Proti koncu vašega povratka (RTP programa) se lahko vadeči brez težav začne vključevati v zmogljivostni program, kjer nadaljujemo z grajenjem odpornega in robustnega športnika, ki bo svoje atletske sposobnosti dvignil na (naj)višjo raven. Če ste rekreativec pa v vadbo za rekreativce.

SuperRehabilitiraj svojo poškodbo in se gibaj brez bolečin!

Izpolni spodnji obrazec in začni svoj SuperRehab povratek na vrh!

     

    Vaje za rehab ali prehab: koleno, zadnja loža, gleženj, adduktor, kolk ali rama.

    Video seznam predvajanja: