VRNITE SE MOČNEJŠI KOT KADARKOLI PREJ.

Vodimo vas pri popolnem povratku po poškodbi, odpravi bolečin in rehabilitaciji po operativnem posegu.

Prenesite informativno brošuro s podrobnimi informacijami.

Pozna rehabilitacija

Cilj | Popoln povratek po poškodbi, odprava bolečin ali rehabilitacija po operativnem posegu. Vrnite se na višjem nivoju telesnih (atletskih) sposobnosti kot pred poškodbo. Učinkovitejše gibanje, brez bolečin in skrbi.

Namen | Za vse, ki se spopadate z različnimi bolečinami, poškodbami in drugimi gibalnimi težavami. Športniki ali splošna populacija, če imate težave, mi vam jih lahko pomagamo odpraviti.

KAKO PROGRAM DELUJE ↓

  • 1. KORAK: OCENA STANJA & DIAGNOSTIKA
  • 2. KORAK: IZDELAVA PROGRAMA & TRENIRANJE
  • 3. KORAK: TRANZICIJA V PROGRAME ZMOGLJIVOSTI
1. KORAK: OCENA STANJA & DIAGNOSTIKA

Proces vsake pozne rehabilitacije se začne s pogovorom o vaši poškodbi, o vaših pričakovanjih in željah pri treningih z nami. Vnaprej nam že pošljete svojo zdravstveno dokumentacijo, katero podrobno analiziramo in se potrebi posvetujemo s fizioterapevtom. Na prvem srečanju ocenimo vaše trenutno stanje (biomehanično in fiziološko). Uvodna analiza in ocenjevanje traja približno 60-70 minut in obsega celostno analizo in funkcionalno testiranje ravnotežja, stabilnosti, jakosti in moči.

2. KORAK: IZDELAVA PROGRAMA & TRENIRANJE

Po uvodnem ocenjevanju in analizi začnemo z načrtovanjem vašega individualiziranega programa povratka oziroma t.i. RTP (“return-to-play”) protokola. Proces je odvisen od tega ali ste športnik, ki se želi vrniti v svoj šport ali pa običajna oseba, ki si želi življenja brez bolečin. Program obsega kombinacijo rehabilitacije (“patient first” pristop), treninga jakost in moči, kondicijskega treninga ter mehanike teka (po potrebi glede na šport). Gre za celovit program, ki primerno vodi celoten proces tranzicije od uvodne obravnave do dolgoročnih izboljšav v zmogljivosti.

3. KORAK: TRANZICIJA V PROGRAME ZMOGLJIVOSTI

Proti koncu vaše rehabilitacije in povratka se lahko brez težav začnete vključevati v naše zmogljivostne programe, kjer nadaljujemo z grajenjem odpornega in robustnega športnika, ki bo svoje atletske sposobnosti dvignil na najvišjo raven.

V primeru, da niste tekmovalni športnik pa se vključite v programe za naše rekreativce oziroma za splošno populacijo. Cilj je še vedno enak, biti odporen in zmogljiv za vsakdanje življenje.

STE BILI RAVNO OPERIRANI ALI IMATE KAKŠNE BOLEČINE IN TEŽAVE? PRIJAVITE SE IN SKUPAJ REŠIMO VAŠE TEŽAVE.

Izpolni spodnji obrazec in uživaj v gibanju brez bolečin in strahu:
     

    Primeri naših vaj za preventivo ali rehabilitacijo: koleno, zadnja loža, gleženj, adduktor, kolk ali rama.

    Video seznam predvajanja: