fbpx
Loading dogodki

« Vsi dogodki

ST Webinar #3: Hitrost in eksplozivnost

19 avgusta @ 17:00 - 19:00

SUPERTRENING WEBINARJI:

#3 HITROST IN EKSPLOZIVNOST

PRAKSA IN TEORIJA TRENINGA HITROSTI IN EKSPLOZIVNOSTI ZA ŠPORTE Z ŽOGO

 

PETEK 19. avgust 2022 | 17:00 – 19:00
Online preko Zoom-a

TEME WEBINARJA #3

1.    TEORIJA BALISTIČNIH GIBOV (TRUE BALLISTIC)

2.   SKOKI IN METI: PLIOMETRIJA IN VSE OSTALO

3.  LINEARNA HITROST: POSPEŠEVANJE, ZAUSTAVLJANJE IN MAKSIMALNA HITROST

4.   VEČSMERNA HITROST: SPREMEBA SMERI (COD) IN AGILNOST

5.     Q & A IN DEBATA

Na tretjem v seriji spletnih webinarjev bo glavna tema razvoj hitrosti in eksplozivnosti v okviru fizične priprave različnih športov (nogomet, rokomet, košarka, odbojka, tenis, zimski športi, ipd.). Govorili bomo vsemu eksplozivnemu, od skokov, metov, sprintov, sprememb smeri do agilnosti. Kateri skoki so pliometrija in kateri niso? Kam spadajo meti? Kako trenirati za razvoj pospeševanja, kako za maksimalno hitrost? Ali je maksimalna hitrost sploh pomembna, če je v svojem športu nikoli ne dosežeš? Kaj pa zaustavljanje? Kakšna je razlika med spremembo smeri (COD) in agilnostjo? Zakaj vsaka agilnost vključuje spremembo smeri, ni pa vsaka sprememba smeri agilnost? Na vsa ta vprašanja bomo odgovorili tekom webinarja in prikazali praktične primere in progresije kako to trenirati. Seveda pa se bomo ob tem naslonili na teoretične osnove in zadnje znanstvene raziskave in dognanja.

ZA KOGA

Delavnica je primerna tako za kondicijske trenerje, kinezologe, pedagoge kakor tudi športne trenerje oziroma za študente vseh tem smeri. Za vse, ki si želijo pridobiti praktičen vpogled v proces fizične priprave športnikov.

Dogodek na FB!

Webinarji bodo potekali v seriji in sicer po temah:

  1. Periodizacija in programiranje (9.7.2022 – posnetek že na voljo)

  2. Jakost in moč (30.7.2022 – posnetek že na voljo)

  3. Hitrost in eksplozivnost (19.8.2022)

  4. Rehabilitacija poškodb in return-to-play protokoli (cca 17.9.2022)

  5. Energijski sistemi (vzdržljivost) (cca 8.10.2022)

  6. Testiranje, regeneracija, tehnologija in združitev znanj (cca 22.10.2022)

*Lahko se udeležite le enega izmed webinarjev, ali pa vse. V nobenem primeru ne boste prikrajšani! Webinarji bodo dostopni za kasnejši ogled. Webinarje lahko kupite kadarkoli. Datumi so okvirni, se lahko še spremenijo (spremljajte naše IG/FB kanale in spletno stran). Webinarji bodo potekali v slovenskem jeziku. English version (probably) in October!

PREDAVATELJ

Domen Bremec, Sport Science M.Sc

Magister športne znanosti (Sport Science, M.Sc.) z mednarodnimi izkušnjami pri fizični pripravi športnikov, tako na ekipnem kot individualnem nivoju. Svoja znanja in sposobnosti je nabiral po Evropi in Aziji, poleg Slovenije še v Španiji, Nemčiji, na Švedskem in v Bahrajnu. Največ izkušenj ima v nogometu, rokometu in tenisu. Vseskozi stremi k povezovanju prakse in teorije, predvsem na področju hitrosti, sprintov in skokov – torej vsega eksplozivnega. Poleg tega svoje znanje vseskozi dopolnjuje in se udeležuje raznih konferenc in seminarjev v Sloveniji in tujini. Različne svetovne strokovnjake, ki jih je spoznal in z nekaterimi tudi sodeloval želi pripeljati tudi v SuperTrening. Deloval je že kot predavatelj na različnih konferencah, kampih in srečanjih. Oktobra 2021 je kot prvi avtor izdal članek z naslovom “Four Weeks of Power Optimized Sprint Training Improves Sprint Performance in Adolescent Soccer Players“, ki je izšel v priznanem zborniku International Journal of Sports Physiology and Performance.

  • Solastnik SuperTrening centra
  • Glavni kondicijski trener rokometne reprezentane Bahrajna
  • Mednarodne izkušnje s kondicijsko pripravo: Slovenija, Španija, Švedska, Nemčija in Bahrajn
  • Izkušnje z različnimi starostnimi kategorijami od otrok do vrhunskega članskega nivoja (SP, EP, OI, Bundesliga, Elitserien, Azijsko prvenstvo)

CENA & PRIJAVE

Cena posameznega webinarja: 50€

Cena serije vseh 6 webinarjev (ob nakupu naenkrat): 250€

Webinarje lahko kupite kadarkoli, saj so shranjeni na spletu in jih lahko gledate za nazaj! Serija vseh 250€, posamezni 50€.

Za prijavo nam pošljite eMail z vašimi podatki: Ime in priimek, eMail, telefon na info[@]supertrening.si! Po poslanem emailu na naš naslov lahko že opravite nakazilo, bodite pozorni, da vpišete svoje podatke pravilno in obvezno dodajte namen!

*Vaše mesto je potrjeno in zagotovljeno po prejetju plačila na naš račun!

Navodila za plačilo (nujno dodatje tudi namen):

Podjetje: Zavod SuperTrening
Naslov: Ljubljanska cesta 3a, 3000 Celje
IBAN: SI56 6100 0002 1132 961
SWIFT BIC: HDELSI22
Namen: ST Webinarji